Blogg

Utvalda

Glad midsommar!

Sankt Eriks volontärer tar midsommarledigt dagen före midsommar men snart är verksamheten igång igen. Är du intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara volontär, tveka inte att höra av dig! Vi behöver fler som vill arbeta ombord eller i föreningen på annat sätt. Lönen är trevligt sällskap, möjligheten att arbeta ombord på det unika fartyget och inte minst, varm korv när kvällen börjar lida mot sitt slut. Hör av dig till kontakt@sankterik1915.se.

Leif Sällqvist. Foto: Katarina Helmerson

Unik isbrytarkortege idag den 5/10!

Efter nästan en vecka vid Stadsgården, med mängder av besök ombord, är det dags för Sankt Erik att ge sig ut på tur. Idag i sällskap med Atle som ju fyller 50 år! Sankt Erik lämnar Stadsgården vid 10 på förmiddagen med 80 passagerare ombord. Efter en tur mot Oxdjupet vänder Sankt Erik tillbaka till museipiren vid Vasamuseet.

Se bilder från en unik helg med Sankt Erik, den 28-29 september!

Se fler bilder och filmer på föreningens facebooksida: https://www.facebook.com/sankterik1915/?locale=sv_SE

På plats vid Stadsgården bakom isbrytaren Atle på söndagseftermiddagen efter en cirka fyra timmar lång tur med maximalt antal passagerare ombord.
Leif och Katrin Sällqvist på fördäck.
Anders Nyman i pannrummet. I bakgrunden Anders Wågberg. Den tredje Anders i pannrummet, Lönn, syns inte på den här bilden.
Johan Wahlstedt och Kjell Björk i förliga maskin.
Lars Bergström i byssan där Agaspisen är igång.
Kapten Joakim Lewenhagen.
Vi hade tur med vädret!
Sankt Erik fick bogserhjälp för att lämna kajen och vid förtöjning.
Torbjörn Ericson och Erik Fritzell på akterdäck.
Erik Fritzell och Katrin Sällqvist styr in mot Stadsgården.
Maria Wågberg är inte bara kocka och kassör i föreningen utan ser också till att ta manikyr till en högre nivå. Ser ni vad det står på naglarna?

Idag är det dags!

Klockan 11 nu på lördagsförmiddagen lämnar Sankt Erik museipiren. Kom och vinka!
Förberedelserna har varit många och volontärerna har arbetat intensivt för att få Sankt Erik redo. Här ser vi lite av livet ombord dan före dan.

Katta och Leffe Sällqvist svabbar utsidan av bryggvingen.
Nästan hela besättningen i manskapsmässen. Lunchen är avklarad och det är strax dags för säkerhetsgenomgång.
Det är inte bara i pannorna det ska eldas utan även den vackra, imponerande Aga-spisen ska bli varm. Här ska lunchen hållas varm.

Nu endast ett fåtal biljetter kvar den 28/9!

Har du alltid drömt om att åka med på Stockholms stads isbrytare från 1915? Att uppleva en tur ut i skärgården till det behagliga ljudet av en ångmaskin som dessutom är unikt stor och som du får gå ner i och lära dig mer om? Det finns fortfarande en chans att förverkliga drömmarna! Men skynda! Nu finns ett fåtal biljetter kvar till avfärden den 28.
Samling kl 10 för avfärd kl 11 från museipiren bakom Vasamuseet.
1500kr inklusive lunch och kaffe.

Boka biljett genom att betala via swish: 123 56 24 358, eller via pg: 23 42 13-7. GLÖM INTE att datum som biljetten gäller, namn, telefonnummer, mejladress och de sex första siffrorna i personnumret. Välkomna ombord!

Katta Sällqvist putsar mässing på bryggan

Turerna den 29/9 och 5 oktober är nu slutsålda!

Men misströsta inte! Det finns fortfarande platser kvar den 28 september. Skynda!
Avgång kl 11. Samling 10 på piren bakom Vasamuseet. Turen beräknas ta cirka 4 timmar.
Biljettpris 1500 kronor inklusive lunch och kaffe.
Boka biljett genom att betala via swish: 123 56 24 358, eller via pg: 23 42 13-7. GLÖM INTE att datum som biljetten gäller, namn, telefonnummer, mejladress och de sex första siffrorna i personnumret. Välkomna ombord!

Sankt Eriks pannor görs redo

Torsdag är volontärarbete på Sankt Erik och nu går förberedelserna inför körningarna i slutet av september och början av oktober, in i ett intensivt skede.
Vill du åka med och själv se den imponerande ångmaskinen i drift och ser hur arbetet går till i pannrummet? Köp en biljett! All information om hur du köper biljetter finns i tidigare inlägg: ”Här är all information om Sankt Eriks körningar”. Datum för turerna är 28 och 29 september och 5 oktober.

Vill du bli medlem och kanske till och med volontär? Tveka inte att höra av dig till info@sankterik1915.se

Inte helt lätt att se vad som är vad. Men det arbetas för fullt med pannornas manluckor!


Här är all information du behöver om Sankt Eriks körningar!

OBS NY! 28 september ger vi oss ut! Medlemmar i Vasamuseets vänförening och Sjöhistoriskas vänner har förtur men än finns det biljetter kvar även till andra! Avgång kl 11. Samling 10 på piren bakom Vasamuseet. Turen beräknas ta cirka 4 timmar.
Biljettpris: 1500 kronor (Lunch och kaffe med kaka ingår)

29 september kl 11 ger vi oss ut med vänföreningens medlemmar och andra intresserade. Avgång kl 11. Samling 10 på piren bakom Vasamuseet. Turen beräknas ta cirka 4 timmar.
Biljettpris: 1500 kronor (Lunch och kaffe med kaka ingår) OBS SLUTSÅLD!


5 oktober är det dags för en unik isbrytarkonvoj där Sankt Erik deltar.
Då kommer Sankt Erik ligga vid Stadsgården tillsammans med andra isbrytare.
Avgång kl 10. Samling kl 9 vid Stadsgården. Turen beräknas ta cirka 4 timmar. Alla är välkomna ombord, medlemmar som allmänhet!
Biljettpris: 1700 kronor (Lunch och kaffe med kaka ingår) OBS SLUTSÅLD!

Boka biljett genom att betala via swish: 123 56 24 358, eller via pg: 23 42 13-7. GLÖM INTE att datum som biljetten gäller, namn, telefonnummer, mejladress och de sex första siffrorna i personnumret. Välkomna ombord!

God lunch utlovas från byssan. Här serveras Sankt Eriks klassiska Boeuf bourguignon av Maria Wågberg, Johan Wågberg och Lars Bergström.