Goda nyheter

Ordföranden rapporterar:

Lägesrapport om Sankt Erik

Fartyget ligger fortfarande torrsatt vid Stockholms Reparationsvarv, Beckholmen där omfattande skrovarbeten utförs. Utdockning ska preliminärt ske i slutet av vecka 4. Dessförinnan kommer Transportstyrelsen att göra en slutbesiktning vilket inte ska innebära några som helst problem eftersom varvsarbetena utförs enligt Transportstyrelsens direktiv.

Vi håller ännu på med Samarbetsavtalet mellan Museet och Vänföreningen där det kvarstår några punkter att justera. Rimligtvis borde avtalet vara klart för underskrift av parterna inom några veckor.

Efter utdockning och förhalning till ordinarie kajplats kan vi åter sätta igång med våra föreningssysslor ombord. Framåt vårkanten kommer så fartyget ånyo vara klart för drift.

I nuläget har vi av försiktighetsskäl inte några bokade körningar men vi hoppas att intresset finns kvar hos de grupper som tidigare visat intresse för att chartra fartyget. Hursomhelst får man förmoda att den sedvanliga kajkörningen i samband med Skärgårdsmässan i slutet av maj kommer till stånd.
Katrineholm den 10 januari 2020

Hans Anderson

 

img_0803

Annons

Författare: annagable

Författare, lektör och språkkonsult som älskar att delta i olika äventyr även i verkliga livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: