Öppet skepp & nautisk loppis

Den 30 mars 2019 slår vi upp grindarna för ett försäsongsevenemang på Sankt Erik. Det blir en upprepning och utökning av det trevliga Öppet skepp som vi hade i advent. Vi finns som vanligt vid museifartygspiren, på sjösidan av Vasamuseet. Varmt välkomna mellan 11:00 och 15:00.

Träffa besättningen

Kom och ta en fika och träffa besättningen. När vi kör har vi inte alltid tillfälle att svara på alla frågor, men nu har du chansen att få veta mer om vad vi gör ombord. Följ gärna med på besättningens egen visning av maskin.

48373471_10156291258168757_3781250393778946048_n.jpg
Anna guidar i maskin under vårt öppet skepp ”Advenstsfika”

Sommarens kryssningar

Vi berättar också om sommarens kryssningar med fartyget. Du ska väl följa med?!! Det är en obeskrivlig kraft att se 2800 hästar arbeta ute på öppet vatten. Vi har flera fina tillfällen att se fram emot. Den som är på plats i mars får höra detaljerna först!

Nautisk loppis

Vi utökar fikastunden med en nautisk loppis. Det kommer att finnas bokbord med nautisk litteratur och förhoppningsvis även en del historiska nautiska föremål. Loppisen blir i Sankt Eriks lastrum i fören på fartyget (numera även utställningslokal om isbrytning) och eventuellt också på torget, utanför lastrummet.

För dig som vill sälja

Resten av den här sidan är information för dig som vill sälja något på loppisen. Vi tar gärna emot dig som säljer något i de här båda kategorierna:

1) Litteratur med nautisk anknytning, som:

  • sjöfartstidningar
  • nautiska faktaböcker / instruktionsböcker / ordböcker
  • skönlitteratur där berättelsens fokus ligger på sjömän, fartyg eller havet i sig.

2) Historiska nautiska persedlar, som:

  • båtinstrument
  • båtverktyg.

(Vi tar däremot inte emot sådant som gardiner och kuddar med ankare etc, tavlor med skärgårdsmotiv, med mera, utan håller fokus på det rent praktiska och historiska när det gäller föremål.)

Pris

Ett bord kostar minst 150 kronor, (men du får gärna skänka en extra slant till Sankt Erik!). Alla pengar går oavkortat till den ideella Föreningen isbrytaren Sankt Eriks vänner. För pengarna får du tillgång till ett bord som står inomhus, ombord på Sankt Erik, samt stol. Du får också två fikabiljetter som du kan nyttja under dagen.

Du betalar i förskott, antingen via föreningens  swish +46 123 56 24 358 eller giro 23 42 13 – 7 (ange namn, mejladress samt telefonnummer). Skicka också ett mejl till kontakt@sankterik1915.se med ditt namn och vad du kommer sälja. Bokat bord återbetalas inte om du uteblir.

Du sätter själv priset på dina varor och tar hand om försäljningen vid ditt bord. Vi rekommenderar att du kan ta både swish och kort samt har med dig egen växelkassa.

Du får själv ha med dig eventuell duk och annat att dekorera ditt bord med. Du kan även hänga saker på bordets framsida. Det finns tyvärr inte plats för vepor (för lågt i tak ombord, vi har provat) och det finns inte väggar att hänga saker på bakom borden (vi är rädda om museets utställning). Utsmyckning med batteridrivet ljus går bra, men levande ljus är inte tillåtet ombord.

Det går att köra fram till grindarna och lasta av, men du får inte parkera där utan måste sedan parkera på allmän parkering.

I händelse att alla bord blir bokade upprättar vi en kölista och kontaktar dig ifall någon får förhinder.

41752360_532887897147218_6722695661688455168_n
Här signerar Anna antologin ”Kasta loss” som hon medverkar i när hon inte seglar Sankt Erik.

 

Annons

Författare: annagable

Författare, lektör och språkkonsult som älskar att delta i olika äventyr även i verkliga livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: