Preliminärt: Kajkörning i maj

Preliminärt har vi en så kallad kajkörning sista helgen i maj 2019. Det blir i så fall som vanligt i samband med Skärgårdsmässan och Museipirens sommarpremiär.

Det var ju så allt började om … år 2015 fyllde Sankt Erik 100 år (hon blir alltså snart 104!) och tanken på att kunna visa hennes aktre maskin i arbete vid kajen. När det fungerade väcktes givetvis drömmen att komma ut och segla också. 2016 fick vi även igång den förliga maskinen och resen är vad man kanske kan kalla historia, trots att vi är mitt uppe i det.

Kajkörningarna är fortfarande ett härligt sätt att kunna visa fartyget för alla. Men det är också ett bra sätt att få en föraning kring vad som väntar om du vill boka en kryssning med oss. jag skriver föraning, eftersom vi inte har något friläge på maskin. När den går snurrar alltså också propellern. Detta gör att vi bara kan låta maskinen gå sakta, så att förtöjningarna sitter. När vi kör ute i skärgården är det betydligt mäktigare.

Vi varvar lite vad vi visar under kajkörningarna, eftersom det är så mycket som går på ånga ombord. aktre maskin snurrar långsamt, men ibland kör vi förliga, ibland visar vi ångspelen på däck eller någon annan maskin. Givetvis måste det också vara fyr i pannorna så att vi har ångtryck. Det dånar och en del barn kan tycka det är lite läskigt, men man kan säga att vi kokar vatten, fast i större skala.

13131401_

Annons

Författare: annagable

Författare, lektör och språkkonsult som älskar att delta i olika äventyr även i verkliga livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: