Bockar av …

Vi bockar av vår Att göra-lista. I går räknade Jackie och jag flytvästar och kollade de gamla lanternorna. Flytvästar har vi gott om. Vi borstade av dem och packade om dem på ett, som vi tyckte, bättre sätt. De gamla lanternorna behöver nya glas och brännare, däremot är ytterhöljena fina.

Samtidigt nåddes vi av beskedet att Hasse har grejat en del av instrumenten och tydligen har ytterligare på gång. Mycket glädjande. Nu återstår dock monteringen, som givetvis är viktig den också.

Vi har även fått resultatet av stabilitetsräkningen. Hon har dryga två meter i metacenterhöjd. Att jämföra med moderna isbrytare som ligger kring 0,7. (Som en anekdot har tydligen någon räknat ut att Vasa hade 0,14!)

Lars och Ove var nere i ”bastun” (akterpiken) och gjorde färdigt plattformen till nödstyrningen. Plattformen ska tjäras. Själva styrningen måste vi också få bättre snurr på genom att olja upp och testköra med länkarmarna på plats.

Det finns mycket annat kvar också, men vi betar av alla punkter vartefter. Du som har jobbat på fartyget under vintern får gärna höra av dig till Anders W för tider och uppgifter om vad som mer behöver göras!

flytvästar_813724336515188757_n

Annons

Författare: annagable

Författare, lektör och språkkonsult som älskar att delta i olika äventyr även i verkliga livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: