Välkommen 27-29/5

Fredag den 27 till och med söndag den 29 maj kommer vi att ha maskinerna igång på Sankt Erik. Alla är välkomna, det är gratis att gå ombord. Öppettiderna är 11-16. Kom gärna tidigt! Ambitionen är att både köra huvudmaskinen och förliga maskin. Tillsammans har de en kraft av 4000 Hk.

Av säkerhetsskäl släpps bara tio personer åt gången ner i maskinrummet – det är många rörliga delar på ett över hundra år gammalt fartyg och vi vill att alla ska känna sig trygga ombord. Bekväma skor kan vara bra.

Det finns också väldigt mycket annat att se på fartyget. På bryggan kan du träffa befälhavaren ombord, Hans Andersson. I maskin jobbar personal från Isbrytaren Sankt Eriks vänner. Givetvis kan du också fråga någon från vänföreningen om hur det är att vara medlem. Du känner igen oss på våra mörkblå overaller, eller tröjor, med texten ”Isbrytaren S/S Sankt Erik” i vitt på ryggen. Kanske vill du bli en av oss?

12916876_1061466647261493_2295964542846302535_o

I dag har vi putsat i förliga maskin. En anläggning som står i samma utrymme hade tyvärr förorsakat en del beläggningar, men nu hoppas vi att det mesta är blankt och fint igen. Tills besökarna kommer ska vi också se till att ingen behöver bli svart om fingrarna på räcken eller ledstänger. Sen återstår bara att tvätta overallen …

Kunnig personal från Sjöhistoriska museet är också på plats och berättar om isbrytaren. (Gör gärna även ett besök på fyrskeppet Finngrundet, som ligger vid samma pir.) Ombord på Sankt Erik kan du koppla av med en matbit eller en fika.

Varmt välkomna!

PS Har du förhinder dessa datum så har vi en körning till vid kaj i augusti. Håll utkik här på sidan för närmare information.

 

 

Annons

Författare: annagable

Författare, lektör och språkkonsult som älskar att delta i olika äventyr även i verkliga livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: